Behandeling bij overmatig zweten (hyperhidrose)

Injecties tegen overmatig zweten

Een relatief nieuwe aanpak om overmatig zweten (hyperhidrose) te verminderen, is het gebruik van eiwit injecties die worden geproduceerd door de bacterie Clostridium. Dit medicijn wordt met kleine injecties rechtstreeks in de huid geïnjecteerd op plekken waar overmatig zweet wordt geproduceerd, zoals in de oksels.

Effect van de behandeling:
Het effect van deze behandeling is vaak zeer effectief, maar helaas van tijdelijke aard. Na 3 tot 9 maanden keren de symptomen van overmatig zweten doorgaans terug. Daarom is het noodzakelijk om de behandeling regelmatig te herhalen.

Pijn en specifieke overwegingen:
De injecties kunnen als pijnlijk worden ervaren, vooral op handen. Specifiek voor handbehandelingen kan een speciale verdoving worden toegepast, omdat de handen gevoeliger zijn. Er bestaat echter een risico dat de spieren van de handen enkele weken tot maanden verlamd raken na de behandeling.

Hoewel deze behandeling effectief is in het verminderen van overmatig zweten, moeten patiënten zich bewust zijn van de tijdelijke aard van de resultaten en de mogelijke risico’s, vooral bij handbehandelingen. Het is raadzaam dit met een arts te bespreken en alle vragen of zorgen aan te kaarten alvorens de behandeling te ondergaan

Indien u vragen heeft of behoefte aan meer informatie, aarzel niet om contact op te nemen via de ‘start behandeling’ knop op 247dermatologist. | https://247dermatologist.com